Nieuwe innovaties en technologische ontwikkelingen zijn de drijfveer achter mijn succes en dat van de klant. Daarbij kan ik mijn inzichten in technologische innovaties, samenwerkingsprocessen en het structureren van complexe vraagstukken goed gebruiken. Klanten geven aan dat zij mijn aanpak zeer waarderen. Business- en marktanalyses, roadmapping, project- en programmaontwikkeling en het bouwen aan ecosystemen zijn een greep uit het assortiment.
Dit heeft geleid tot de nodige samenwerkingsverbanden, clusterprogramma’s en ecosystemen die ik samen met partners en klanten heb opgezet en die nu duurzaam opereren. Het grootste samenwerkingsverband betreft fotonica waar ik inmiddels vele jaren de groei en innovatie ondersteun, ook met financiering. Dat doen we in Nederland maar ook steeds meer in Europa en met name op basis van de sterke nationale regio’s. Op basis van mijn ervaring in de semiconductor-industrie heb ik hetzelfde gedaan voor clusters op het gebied van Internet of Things, zonne-energie, 3D-printen, printed electronics, semiconductors en hightechmachinebouw.
Het samenbrengen van mensen rondom innovatie en daarna samen enthousiast aan de slag om er samen beter uit te komen, dat geeft energie. Dan voelen we dat het werkt, dat er resultaten geboekt worden die we wel hadden gedroomd maar nu ook werkelijkheid worden. Ik word enthousiast om daarbij collega’s in te zetten op passende disciplines die wij in huis hebben zoals voor samenwerking, human capital-ontwikkeling, financiering, strategie, operations, internationalisatie en duurzaamheid.
Ik kijk uit om samen met u te innoveren in de hightechmaakindustrie.
Geïntegreerde fotonische systemen voor internetcommunicatiemodems, geïntegreerde lasers gebruikt bij medische diagnoses en therapieën en bijvoorbeeld afstandsbepalingen met LIDAR in de automobielindustrie spelen een cruciale rol in de dagelijkse praktijk. Fotonica is gericht op de manipulatie van laserstralen om functionaliteiten te realiseren die de efficiëntie van hun elektronische tegenhangers overtreffen. Berenschot ondersteunt het fotonica-ecosysteem via de Integrated Photonics Systems Roadmap - International (IPSR).
Alle bedrijven die ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoeren, kunnen mogelijk aanspraak maken op de WBSO. Wij onderzoeken graag samen met u of uw organisatie in aanmerking komt.
Robotica kán de wereld niet veranderen, robotica gáát de wereld veranderen. Nederland heeft alles in huis om op roboticagebied koploper te worden, maar om mee te spelen op het wereldtoneel moeten we nú investeren.
Om de Printed Electronics (PE) sector tot industriële bloei te brengen, is het van belang dat de spelers in de keten meer gaan samenwerken. In samenwerking met TNO hebben wij dit ecosysteem samengebracht.
De keten als geheel nog onvoldoende samen aan universele verpakkings- en supply-chain oplossingen. AIPIA ziet hier graag verandering in komen en heeft ons gevraagd hun netwerk hierbij te ondersteunen.
Op initiatief van Berenschot is het nieuwe BIPV(T)-innovatieproject voor de renovatiemarkt gestart. Onder de noemer ‘BIPV(T) GEEFT MOOI ENERGIE’ bundelen twintig consortiumpartners hun krachten om de BIPV(T)-markt een boost te geven. Het project beoogt een compleet palet aan BIPV(T)-bouwstenen te ontwikkelen, met bijbehorende productiefaciliteiten.