Even voorstellen: Leon Honkoop | Berenschot Klimaattalent

Even voorstellen: Leon Honkoop, klimaattalent

Artikel
Klimaattalent

Deel dit artikel

Datum

22 juni 2022

Leestijd

2 minuten

Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten bij het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Leon Honkoop.

Waarom ben je bij Berenschot Klimaattalent gaan werken?

Berenschot Klimaattalent geeft mij de mogelijkheid om in twee jaar tijd tijdens meerdere opdrachten te werken aan opgaven in de fysieke leefomgeving. Hierdoor krijg ik vanuit verschillende perspectieven zicht op hoe vraagstukken als de energietransitie, woningbouw, klimaatadaptatie en duurzame mobiliteit met elkaar samenhangen. Ook leer ik zo welke belangen er spelen. Het bijbehorende ontwikkelprogramma geeft me de kans te investeren in mijn kennis en kunde als klimaatprofessional. Dat doe ik niet alleen, maar met een aantal andere klimaattalenten. Hierdoor is het niet alleen leerzaam, maar ook leuk!

Wat is jouw drijfveer en wat wil je bereiken bij Berenschot Klimaattalent?

De ambities en plannen rond de leefomgeving zijn groots de komende jaren, waarbij het zal gaan om: de uitvoering. Als klimaattalent hoop ik bij te dragen aan het verwezenlijken van deze grootse ambities door met concrete projecten bezig te zijn. Dat vereist verbinding, moed en oplossingsgericht denken. Vanuit die drijfveren hoop ik als klimaattalent impact te maken op belangrijke thema’s als de energietransitie.

Wat is je achtergrond?

Tijdens mijn bachelor Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden heb ik veel geleerd over beleid, bestuur en organisatie. Na het behalen van mijn bachelor, die ik afrondde met een onderzoek naar draagvlak voor windmolens op land, ben ik Publiek Management aan de Erasmus gaan studeren. Voor mijn masterscriptie heb ik onderzocht welke redenen mensen hebben om in een smart city verschillende typen data, bijvoorbeeld over hun aanwezigheid in de publieke ruimte of over hun energieverbruik, met verschillende partijen te delen.

Welke thema’s hebben jouw interesse?

Maatschappelijke vraagstukken spreken mij aan, omdat ze niet beperkt blijven tot een commerciële afweging. Het zijn vaak samenwerkings-, verdelings- of rechtvaardigheidsvraagstukken. Met name in de context van de energietransitie vind ik dergelijke opgaven interessant: de vele stakeholders, het stukje transitie/verduurzaming en de zichtbaarheid in de leefomgeving maken dat ik mij verder wil specialiseren in deze thema’s.

Wat maakt jou een Berenschot Klimaattalent?

Een nieuwsgierige houding, oplossingsgericht denken en verbinding leggen tussen verschillende stakeholders.

Klimaattalent inzetten?

Wilt u Leon Honkoop of één van de andere klimaattalenten inzetten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen? Neem dan contact op met Rens Baltus om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze klimaattalent nieuwsbrief