Dit doen we onder andere door middel van het bieden van in-kind advies aan (non-profit)organisaties over dit thema, het organiseren van praktijktafels, onder andere met werkgeversnetwerk De Normaalste Zaak, waar kennisdeling en inspiratie centraal staat en het begeleiden van een aantal trajecten waarbij verbinding wordt gezocht tussen (toekomstige) werkzoekende en de arbeidsmarkt.
Door Berenschotters actief te betrekken bij MVO activiteiten rondom inclusiviteit, stimuleren wij een kruisbestuiving tussen de belevingswereld van onze adviseurs en mensen met diverse achtergronden en dilemma’s waar mee zij te maken hebben.
Vandaag ontvingen Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit, ROC Nijmegen, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en UWV Werkbedrijf de Bridge of Fame Award 2022. Met het project Werklab bieden zij maatwerk voor begeleiding van studenten met een ondersteuningsvraag naar een stage of een passende baan op de arbeidsmarkt.
Op Diversity Day 2021 gingen diverse Berenschot collega's met elkaar in gesprek over diversiteit.
Taal Doet Meer bestaat 35 jaar. En dat heeft Berenschot als samenwerkingspartner helpen vieren.
Taal en netwerk zijn onmisbaar voor nieuwkomers om mee te doen in de Nederlandse samenleving. Samen met Eigen Kracht, Taal Doet Meer en Het begint met Taal zet Berenschot hier al sinds 2017 voor in.
Op 10 december 2020 ondertekende Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot Groep BV, het Charter Diversiteit. Met deze ondertekening onderstreept Berenschot haar doelstelling om een nog meer diverse en inclusievere organisatie te worden.
Hoe houden we vast aan onze gemeenschappelijke waarden?
Bij Berenschot wordt dedicated aandacht besteed aan duurzame inzet op diversiteit en inclusie. En met reden.
De kloof tussen laaggeschoolde jongeren en het bedrijfsleven is veel besproken. Jongeren kunnen moeilijk een baan, stageplaats of leerwerkplek vinden, terwijl bedrijven een tekort hebben aan gemotiveerd personeel. Hoe dit te overbruggen?