We gaan van een lineaire naar een circulaire economie. Dat betekent dat we zuiniger moeten omgaan met grondstoffen, kringlopen sluiten en veel meer hergebruiken. Veel publieke organisaties worstelen nog regelmatig met het ontwikkelen van circulair beleid en het opstarten en uitvoeren van projecten. Vaak komt dat omdat belangrijke randvoorwaarden ontbreken: het doorleven van het circulaire gedachtegoed in de organisatie, voldoende kennis, expertise of simpelweg organisatiekracht of een succesvolle samenwerking met externe stakeholders.
Klimaattalent kan u helpen die randvoorwaarden in te vullen. Met kennis en ervaring in de wereld van de circulaire economie helpen de klimaattalenten uw organisatie de volgende stap te zetten. Dat kan de eerste stap zijn, waarbij ze nulmetingen opzetten of uitvoeren, of de volgende stap: het ontwerpen en implementeren van beleidsinstrumenten, het opzetten van circulaire pilotprojecten of het circulair maken van de eigen organisatie of inkoopafdeling. Zij helpen uw organisatie de overgang naar een circulaire economie te doorleven en concrete stappen te zetten naar een circulair Nederland.
Klimaattalenten bieden capaciteit op het gebied van circulaire economie in de brede dienstverlening, gebiedsontwikkeling, en energietransitie. Daarbij vervullen zij de volgende rollen:
Vanuit deze rollen voeren klimaattalenten de volgende werkzaamheden uit: