Met het Grondstoffenakkoord en het Nationaal Programma Circulaire Economie streven bedrijven en overheden een grote ambitie na: Nederland circulair in 2050. Om dit doel te bereiken, is samenwerking tussen overheden, bedrijven, onderwijsinstellingen en inwoners vereist.
Een circulaire economie is een integrale opgave die onder andere productieketens, ruimtelijke ontwikkeling, economie, afvalverwerking en de bedrijfsvoering raakt. Bedrijven en overheden zoeken daarom naar de juiste strategie, prioriteiten en rollen om tijdig in te spelen op ontwikkelingen in de transitie. Dit is complex. Zo hebben bedrijven te maken met internationale toeleveringsketens, goedkopere lineaire grondstoffen en een beperkte afzetmarkt. Hoe sluit je dan als bedrijf aan op een toekomstbestendige economie? En overheden hebben op hun beurt beperkt invloed op het gebruik van grondstoffen en producten door consumenten en bedrijven. Zij zijn zoekende naar manieren om circulaire economie te positioneren in beleid en de organisatie. Want hoe draag je als overheid effectief bij aan deze transitie?
Wij zetten onze expertise op het gebied van circulaire economie, strategie- en beleidsvorming in om u te helpen bepalen wat de transitie voor uw organisatie betekent en waar u invloed op hebt. Dit stelt u in staat de opgave en context te doorgronden. Vervolgens helpen we u verder in te spelen op deze ontwikkelingen met visie- en strategievorming, programmering en het begeleiden van samenwerkingsvraagstukken.
Wij werken met maatwerkoplossingen voor bedrijven en overheden. Dit betreft onder meer het: