De wereld verandert sneller dan ooit. Bedrijven staan voor grote en (soms) complexe uitdagingen. De benodigde kennis en skills die aan medewerkers en organisaties worden gesteld blijven in een hoog tempo veranderen. Om deze uitdagingen de baas te blijven is het lerend vermogen en de wendbaarheid van organisaties en medewerkers één van de belangrijkste succesfactoren.
Succesvolle organisaties investeren veel in het creëren van een optimale leercultuur. Dit doen zij door medewerkers tijd en ruimte te bieden om van én met elkaar te leren in hun dagelijkse werkpraktijk. Daarbij stimuleren ze medewerkers om een leven lang te blijven leren en ontwikkelen, om mee te kunnen in veranderingen en innovaties – nu en in de toekomst. Dit vraagt een organisatie waarin leren als continu proces wordt gezien.
Investeren in het leren en ontwikkelen van uw medewerkers heeft niet alleen positieve impact op de organisatiedoelstellingen en performance, maar vergroot ook hun werkplezier, betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid. Leren en ontwikkelen is een continu proces. Daarom is het belangrijk om met regelmaat te reflecteren op de huidige manier van leren in uw organisatie, te evalueren en te experimenteren met nieuwe mogelijkheden.
Om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij vraagstukken rond het organiseren en inrichten van leren en ontwikkelen, hebben wij het model continu leren ontwikkeld. Dit model bestaat uit zes verschillende bouwstenen die elkaar versterken en die u helpen tot een lerende organisatie te komen.
We helpen u bij het organiseren en inrichten van de zes bouwstenen. Daarbij maken we gebruik van de meest actuele wetenschappelijke inzichten en best practices uit eerder adviestrajecten. We adviseren en ondersteunen ook bij specifieke vragen op deelaspecten van deze bouwstenen.
Meer weten? Download dan de brochure.
In een medewerkerssurvey zag de directie dat de tevredenheid over een leidinggevende was gedaald. De directie vroeg zich af waarom die sociale onveiligheid binnen hun organisatie niet eerder aan het licht was gekomen.
Door de krappe arbeidsmarkt van nu, verschuift de focus van HR-professionals niet alleen naar werven maar ook naar behoud van personeel. Inmiddels ervaart bijna de helft van de organisaties in Nederland moeite met het behoud van medewerkers.
Bij Berenschot krijgen we steeds meer vragen van organisaties om hen te helpen met een onderzoek naar signalen en meldingen over sociale onveiligheid. Het lijkt wel alsof iedereen nu te maken krijgt met dit topic. Zijn mensen mondiger geworden of is er sprake van een nieuw fenomeen, nu er in de media zo vaak over grensoverschrijdend gedrag wordt gesproken?
Sociale veiligheid staat in veel organisaties momenteel hoog op de agenda. De nieuwe cultuurscan van Berenschot geeft organisaties inzicht in hoe sociale veiligheid in organisaties wordt ervaren.
Meld u aan voor de HR nieuwsbrief die we elk kwartaal versturen