Berenschot-team Onderwijs uitgebreid met Karin Visser

Berenschot-team Onderwijs uitgebreid met Karin Visser

Nieuws
Berenschot-team Onderwijs uitgebreid met Karin Visser

Deel dit nieuwsartikel

Datum

25 september 2024

Leestijd

1 minuut

Per 1 oktober treedt Karin Visser in dienst van Berenschot ter versterking van het team Onderwijs. Als senior managing consultant gaat zij opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij het toekomstbestendig vormgeven van onderwijs en onderzoek in het mbo en ho.

Eerder deed Visser als adviseur, directeur en bestuurder brede ervaring op met het begeleiden van complexe ontwikkel- en verandertrajecten in de sectoren onderwijs, cultuur en sport. Vaak lagen deze trajecten op het snijvlak van strategie, organisatie, innovatie, cultuur en leiderschap. “We leven, leren en werken in een bijzondere en ongewisse tijd. Hoe gaan wij ons daartoe verhouden? Hoe geven wij ons onderwijs en onderzoek toekomstbestendig vorm? Wat vraagt dat van leiders?", zegt ze. "Ik kijk er enorm naar uit om onderwijsinstellingen bij dit soort strategische vraagstukken te ondersteunen. Om samen op reis te gaan en duurzame verandering te realiseren waar zowel de student als de maatschappij beter van wordt.” Visser is tevens actief als toezichthouder en coach bij diverse maatschappelijke organisaties.

Susanne de Zwart, teamlead Onderwijs bij Berenschot, ziet uit naar de komst van Visser. “Instellingen in het ho en mbo hebben een spilfunctie bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Van hen wordt snelle innovatie verwacht in een complex regionaal, landelijk en internationaal speelveld. Dit vraagt om slimme wendbare organisaties. Karin brengt een schat aan ervaring mee op zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ kant van ontwikkel- en verandertrajecten. Dat is zeker in deze tijd van grote waarde voor onze opdrachtgevers in het onderwijs.” 

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief