Keune bekroond met Excellent Sustainable Workplace-certificaat.

Keune bekroond met Excellent Sustainable Workplace-certificaat

Nieuws
Keune bekroond met Excellent Sustainable Workplace-certificaat

Deel dit nieuwsartikel

Datum

17 juli 2024

Leestijd

3 minuten

Naar aanleiding van de uitkomsten van een uitgebreid medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd door Berenschot, heeft Keune de prestigieuze Excellent Sustainable Workplace-certificaat ontvangen. Dit bewijst dat Keune een duurzame werkomgeving biedt die bevorderlijk is voor het welzijn en de tevredenheid van haar medewerkers.

Keune investeerde de afgelopen jaren in menskracht en middelen in de eigen hr-functies, wat resulteerde in een hoge mate van werktevredenheid en werkvermogen onder de medewerkers. In het onderzoek heeft Berenschot diverse thema's uitgevraagd en de uitkomsten vergeleken met relevante benchmarks. "Zo krijgt Keune een beeld van hoe duurzaam hun werkomgeving is en dit levert ook handvatten op om concreet aan de slag te gaan met bijvoorbeeld een hr-strategie of concrete voorbeeldinterventies", verklaart Annet de Lange, senior managing consultant bij Berenschot. 

 

Thema’s duurzame werkplek

De certificering is gebaseerd op de uitkomsten rond vier thema's met betrekking tot een duurzame werkplek:

  1. Ontwerp van werk: het oordeel van medewerkers over hun taken en werkomgeving. Medewerkers bij Keune noemden hun werk uitdagend, maar beheersbaar, met een goede balans tussen fysieke en mentale belasting. De autonomie en regelruimte die zij ervaren, dragen bij aan een positieve werkbeleving.
  2. Zelfmanagement: score van medewerkers voor de zelfregie op het werk. De onderzoeksresultaten laten zien dat Keune zelfregie stimuleert en dat medewerkers zichzelf kunnen zijn. Dat bevordert niet alleen de tevredenheid, maar ook de productiviteit en innovatiekracht binnen het bedrijf.
  3. HR-instrumenten: implementatiekansen vanuit hr. Keune biedt een breed scala aan trainingen, opleidingen en goede arbeidsvoorwaarden. Deze hr-instrumenten worden actief gebruikt en dragen bij aan de professionele ontwikkeling en tevredenheid van de medewerkers.
  4. Leiderschapsstijl: de ervaren fit met de werkgever, organisatiecultuur, sociale veiligheid en de relatie met de leidinggevende. De relatie tussen medewerkers en leidinggevenden bij Keune is sterk en ondersteunend. Leidinggevenden spelen een cruciale rol in het bevorderen van een positieve en duurzame werkomgeving. 

Doordat Berenschot de scores van Keune tevens vertaalt in ESG (Environmental, Social en Governance)-doelen, heeft Keune niet alleen een beeld van de medewerkerstevredenheid, maar kan het bedrijf tevens concrete vervolgstappen zetten aan de hand van het implementatieadvies. "Met dit certificaat onderstrepen we ons commitment aan het creëren van een werkomgeving waar medewerkers floreren", aldus Gert van der Heijden, COO bij Keune. 

Met dit certificaat onderstrepen we ons commitment aan het creëren van een werkomgeving waar medewerkers floreren


Wat is 'duurzaam werk'?

'Duurzaam werk' stelt medewerkers in staat om zich te ontwikkelen, goed te presteren en gezond en gemotiveerd te blijven (De Lange & Van der Heijden, 2022). Duurzaam werk heeft drie doelen:
1. Gezondheid, motivatie en werkcapaciteit van werknemers bevorderen.
2. Werkomgeving verbeteren voor veiligheid, gezondheid en ontwikkeling.
3. Arbeidsorganisatie- en cultuurontwikkeling ter ondersteuning van gezondheid en veiligheid. 

Keune voldoet aan deze voorwaarden voor duurzaam werk volgens het onderzoek. 

 

Afbeelding - Keune bekroond met Excellent Sustainable Workplace-certificaat

Het team van Keune ontvangt ESW-certificaat van Berenschot.

 

Over Keune
Keune is een toonaangevend merk in de haarverzorgingsindustrie, bekend om zijn innovatieve producten en betrokkenheid bij duurzaamheid en medewerkerswelzijn.

 

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor het Excellent Sustainable Workplace-certificaat? Of wilt u meer informatie over het Excellent Sustainable Workplace-onderzoek? Neem dan contact op met Annet de Lange of Joris van Berckel.

 

Gerelateerd

Meer weten?

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief