Ik heb goede antennes voor wat mensen beweegt. Kijkend naar organisaties en hun uitdagingen ben ik in staat om ontwikkelingen op uitvoeringsniveau en op tactisch en strategisch niveau met elkaar te verbinden. En van daaruit mensen te motiveren de stappen te zetten die nodig zijn en daarbij ook het beste uit zichzelf te halen. In het adviesvak komen voor mij allerlei ervaringen en lijnen uit mijn loopbaan bij elkaar. En ik kan daarbij terugvallen op mijn eerdere werkervaring: uitvoerende, beleidsmatige, leidinggevende en bestuurlijke ervaring in de volle breedte van het sociaal domein (jeugdzorg, welzijn, re-integratie en onderwijs). En op de geweldige collega’s die ik bij Berenschot om me heen mag hebben.
Gisteren ontmoetten onderwijs, overheid en arbeidsmarkt elkaar bij Berenschot tijdens het event ‘Samen bruggen bouwen: inclusieve overstap van onderwijs naar arbeidsmarkt'. We sloten dit af met het uitreiken van de Bridge of Fame Award. Een initiatief van ECIO, De Nederlandsche Bank en Berenschot en een manier om het thema ‘Van de sprong een brug maken’ op de agenda te houden.
Vandaag ontvingen Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit, ROC Nijmegen, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en UWV Werkbedrijf de Bridge of Fame Award 2022. Met het project Werklab bieden zij maatwerk voor begeleiding van studenten met een ondersteuningsvraag naar een stage of een passende baan op de arbeidsmarkt.
Wanneer iemand zijn of haar financiële verplichtingen niet (tijdig) kan nakomen, mag een schuldeiser met dwang incasseren. Dat geldt ook voor overheidsschuldeisers. Daartoe heeft de overheid bijzondere incassobevoegdheden. Als preferente schuldeiser krijgt zij bovendien haar vorderingen voldaan voor de concurrente schuldeisers. Maar wat zijn de effecten eigenlijk van die bevoegdheden en overheidspreferenties? Berenschot onderzocht dit in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).