Altijd al ben ik gefascineerd geweest door de (sociale en technologische) innovaties die onze samenleving vormen. Ik geloof dat echte vooruitgang ontstaat wanneer we samen vooruitkijken en focussen op concrete resultaten. Hoe kan het beter? Wat is écht belangrijk? En wat is er nodig om daar te komen? Met mijn nieuwsgierigheid, analytische blik en open manier van werken help ik organisaties om duurzame oplossingen te vinden die het verschil maken. Dit doe ik onder andere op het vlak van digitalisering & AI, bedrijfsvoering en duurzaamheid.
Met de vraag ‘Waarom niet?’ dagen we samen de status quo uit en zetten we stappen richting een toekomstbestendige wereld.
Wilt u van gedachten wisselen? Neemt u dan vooral contact op.
Op 6 november vond het Mobile Healthcare Festival plaats in Den Bosch. Het evenement stond in het teken van digitale zorg en innovaties en hoe die kunnen bijdragen aan het verminderen van administratieve lasten, het aanpakken van personeelstekorten en het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
Digitalisering in zorginstellingen biedt talloze voordelen: van verbeterde cliëntervaringen, een hogere medewerkerstevredenheid tot efficiëntere bedrijfsvoering. Alleen hoe leidt u de implementatie in goede banen? En hoe zorgt u ervoor dat u uw geld goed investeert en dat innovaties echt tot verbeteringen leiden? In dit artikel geven we een aantal praktische tips voor een succesvolle implementatie van digitalisering in de zorg.
De druk op het huidige zorgsysteem neemt toe. Het (gedeeltelijk) digitaliseren van processen kan zorgmedewerkers ontlasten, de zorgkwaliteit waarborgen en cliënten de mogelijkheid geven om langer thuis te blijven wonen. Voorbeelden van dergelijke digitale en hybride processen zijn digitale consulten, leefstijl- en telemonitoring en het gebruik van medicijndispensers. De Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ) helpt daarbij.