Ik vind het mooi om bij te dragen aan een verbeterde, duurzamere wereld. Innovaties, zoals geïntegreerde energie-opwek in daken en gevels van gebouwen, kunnen hierbij helpen. Het omzetten van een innovatief idee in een succesvolle business kost tijd en geld. Daarom ondersteun ik bedrijven en kennisinstellingen graag bij het ontwikkelen van een sterk projectplan en verzorg ik de financieringsaanvraag, vaak in de vorm van subsidie. Soms ga ik actief op zoek naar samenwerkingspartners om het project te versterken.
Ik vind het leuk om me vast te bijten in de regeltjes en subsidievoorwaarden, zodat ik voor de klant een zo optimaal mogelijk resultaat kan behalen. Ook na de toezegging van de subsidie blijf ik klanten ondersteunen bij de uitvoer van hun innovatieproject. Naast het organiseren van inhoudelijke projectactiviteiten, richt ik me op het opzetten van een degelijke projectadministratie en rapportageverplichtingen.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft diverse nieuwe openstellingen voor energie- en klimaatinnovaties aangekondigd. Begin april gaan naar verwachting vier subsidieregelingen weer open.
In 2022 kunnen mkb-bedrijven wederom aan de slag met innovatieprojecten door middel van de MIT-regeling.
Alle bedrijven die ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoeren, kunnen mogelijk aanspraak maken op de WBSO. Wij onderzoeken graag samen met u of uw organisatie in aanmerking komt.
De regelingen DEI+ en TSE Industrie (modules van de regeling Topsector energieprojecten) zijn gewijzigd opengesteld voor kleine, kortlopende projecten die passen binnen het thema circulaire economie, met een looptijd van twee jaar.
De zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg hebben de Regionale Innovatie Strategie Slimme Specialisatie voor programma’s Europese fondsen (RIS3) voor de periode 2021-2027 gepubliceerd.