Als Klimaattalent krijg ik de kans om aan de slag te gaan bij (semi-)publieke organisaties. Dit zijn de plekken waar aan een duurzamer Nederland gewerkt wordt en waar de meest waardevolle lessen en ervaringen te vinden zijn. Deze lessen en ervaringen, gecombineerd met die uit het ontwikkelprogramma, kan ik inzetten in het werkveld dat mij het meest aanspreekt: de energietransitie. De grootste, maar ook mooiste uitdaging binnen de energietransitie is dat we ervoor moeten zorgen dat iedereen kan profiteren van duurzame energie. Zo werken we aan een transitie die echt als collectief volbracht wordt. In het samenbrengen van belangen, luisteren naar anderen en het verdiepen in lastige onderwerpen ligt mijn kracht. Zo hoop ik van meerwaarde te zijn voor verschillende opdrachtgevers: als een spin in het web van verschillende partijen en belangen help ik de energietransitie vooruit.
De afgelopen twee jaar hebben Berenschot Klimaattalent en een projectteam van Berenschot ondersteuning geboden aan de uitvoering van het Schone Lucht Akkoord. Na afronding van de opdracht in januari 2024 blikken twee van de vijf betrokken klimaattalenten samen terug op hun periode als projectsecretaris van het Schone Lucht Akkoord. Ze deden daarbij niet alleen praktijkervaring op, maar zetten ook stappen in hun persoonlijke ontwikkeling.
Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten bij het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Ivo van Zon.