Vanuit Berenschot werkt ik in multidisciplinaire teams (met inhoudelijk materiedeskundigen, bestuurskundigen en financiële experts) aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Zo help ik overheden bij het creëren van publieke waarde.
Voor mijn overstap naar Berenschot werkte ik ruim zeven jaar bij Autoriteit Consument & Markt (en haar voorganger de Nederlandse Mededingingsautoriteit) als zaakbehandelaar en projectleider.
Aan de Universiteit Leiden studeerde ik rechten (strafrecht en civielrecht) en werkte ik als student-medewerker bij het Europa Instituut. Daarnaast studeerde ik criminologie, eveneens aan de Universiteit Leiden. Aan de University of California (Santa Cruz) volgde ik onder meer economische vakken.
In Amsterdam is een groot deel van de gronden door de gemeente Amsterdam in erfpacht uitgegeven. Het erfpachtstelsel is in 1896 ingevoerd en bestaat in de basis tot de dag van vandaag. In de periode van 2000 tot 2020 is een aantal wijzigingen in het erfpachtbeleid doorgevoerd. De gemeente introduceerde onder andere het stelsel van eeuwigdurende erfpacht. Hierbij kregen erfpachters de mogelijkheid hun pacht in één keer voor altijd af te kopen.
Veel mensen genieten van muziek en het versterken van muziek stelt ons in staat om bijvoorbeeld te genieten van muziek als kunstvorm, sfeermaker en om op te dansen. Versterkte muziek brengt echter ook risico’s met zich mee. Gehoorschade leidt tot gezondheids- en sociale problemen en heeft impact op de beleving van muziek. Dit is de reden dat partners uit verschillende sectoren, waaronder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), sinds 2014 convenantafspraken maken over de preventie van gehoorschade door versterkte muziek. In 2018 werd zo het ‘Derde convenant preventie gehoorschade muzieksector’ ondertekend.
Binnen de regio Alkmaar voeren zeven gemeenten in een netwerksamenwerking de inkoop jeugdhulp en Wmo uit. Berenschot is gevraagd advies te geven over taken, rollen, verantwoordelijkheden, de te behalen resultaten en hoe hier vorm aan te geven. Doel: een efficiëntere en effectieve werkwijze binnen de structuur van zeven individuele gemeenten die bereid zijn tot samenwerking.
Vandaag gaan bij gemeenten de noodloketten open voor de dienstverlening rond de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO). Deze regeling is onderdeel van het omvangrijke steunpakket van het Rijk om de coronacrisis te bestrijden. Berenschot presenteert vandaag een handreiking voor gemeenten om hen te ondersteunen bij het uitvoeren van de TOZO.