Met mijn affiniteit voor duurzaamheid en mijn scherpe blik wil ik in een verbindende rol het verschil maken in de organisaties waar ik werk. De complexe context van de duurzaamheidstransitie eist dat alle neuzen dezelfde kant op moeten staan. Met mijn gevoel voor stakeholdermanagement, mijn verbindende vaardigheden en mijn enthousiasme breng ik dat voor elkaar.
De duurzaamheidsvraagstukken op het gebied van Circulair Nederland en de klimaatbestendige leefomgeving interesseren mij in het bijzonder. Als Klimaattalent heb ik de kans om betrokken te raken bij verschillende vraagstukken, met diverse organisaties samen te werken en de nuances van een scala aan uitdagingen onder ogen te krijgen. Al deze opgedane kennis en ervaring bieden mij wat nodig is om te helpen bij het gezamenlijk stappen zetten op de weg naar een duurzamere toekomst.
Het netwerkteam Omgevingsgericht Werken van de provincie Utrecht werkt aan de ontwikkeling van gebieden zoals Rijnenburg, de A12-zone en de Vinkeveense plassen. Maar het netwerk fungeert ook als aanjager van circulaire gebiedsontwikkeling, dat op dit moment nog in de kinderschoenen staat binnen de organisatie. Om daar verandering in te brengen, schakelde de provincie Utrecht klimaattalent Laura Fransen in.
Via Berenschot Klimaattalent kunt u tijdelijk jonge, hoogopgeleide klimaattalenten inzetten bij het uitvoeren van projecten om de transitie naar een duurzaam, circulair en klimaatneutraal Nederland te versnellen. Alle klimaattalenten hebben affiniteit met klimaat- en energievraagstukken, snappen de context waarin de energietransitie zich voltrekt en kennen het Klimaatakkoord. We stellen onze klimaattalenten graag aan u voor. Dit keer aan het woord: Laura Fransen.