Om Nederland veilig en leefbaar te houden, is het belangrijk dat organisaties voorbereid zijn op mogelijke risico’s, rampen en crises. Dagelijks werk ik als onderzoeker en adviseur aan uiteenlopende opdrachten om hier mijn steentje aan bij te dragen. In mijn werk staat de verbinding met u als klant en het behalen van een passend, helder resultaat centraal. Het werk dat ik doe kenmerkt zich door een pragmatische aanpak, scherpe analyses en transparante communicatie. Mijn kracht ligt in het snel komen tot de kern van een vraagstuk. Collega’s en klanten werken graag met mij samen om mijn nieuwsgierigheid, kritische blik, betrokkenheid en pragmatische instelling.
Met een bestuurskundige achtergrond en een specialisatie in veiligheids- en crisismanagement sta ik voor u klaar om samen complexe veiligheidsvraagstukken aan te pakken. Ik help u samen met mijn collega’s bij het voorbereiden op mogelijke crises, door mee te denken over de inrichting van uw crisisorganisatie of door het trainen en oefenen van uw crisisorganisatie. Daarnaast heb ik ruime ervaring met het doen van evaluatieonderzoek, om te leren van incidenten en lessen te trekken voor de toekomst. Dit doe ik voor allerlei opdrachtgevers, van lokaal tot nationaal niveau en van onderzoeksinstituut tot veiligheidsregio.
In opdracht van het Ministerie van VWS evalueerde Berenschot de besluitvorming over en de ontvangst van arriverende vluchten uit Zuid-Afrika op Schiphol op vrijdag 26 november 2021 in het licht van de opmars van de omikronvariant in die regio. Inmiddels is de evaluatierapportage naar de Tweede Kamer verstuurd en heeft de minister laten weten de aanbevelingen te omarmen.
Nadat een maand geleden bekend werd wie de nieuwe gemeenteraadsleden gaan worden in Nederland, zijn intussen de coalitieonderhandelingen in volle gang. Gemeenteraadsleden wacht een gewichtige taak als volksvertegenwoordiger, onder meer op het vlak van lokale veiligheid.
Om de digitale weerbaarheid van de publieke sector te vergroten en de overheid snel en effectief te laten reageren op een cybercrisis, hebben Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht in 2019 de handen ineengeslagen voor het ontwikkelen van een Handreiking Cybergevolgbestrijding (CGB). De G4-gemeenten werden hierbij ondersteund door Berenschot. De totstandkoming van de Handreiking CGB is de uitkomst van een mooi en intensief traject met verschillende partijen in het veiligheidsdomein.
De afhankelijkheid van gedigitaliseerde processen en systemen in onze samenleving wordt alsmaar groter, met alle gevolgen van dien. Wekelijks worden we in de media geconfronteerd met digitale verstoringen bij bedrijven en overheden die zelfs kunnen leiden tot maatschappij-ontwrichtende effecten. Hierbij is een centrale rol weggelegd voor de (lokale) overheid, maar hoe vervult zij haar rol in een crisis die vaak onopgemerkt gaat, waar grote taalverschillen bestaan tussen bestuurders en specialisten die afhankelijk zijn van publiek-private samenwerking?