Vanuit Berenschot zet ik mij met volle energie in op de uitvoering van subsidie- en sectorprogramma’s, projectontwikkeling en strategieontwikkeling; doorgaans projecten met veel diverse (internationale) belanghebbenden, vaak in een publiek-private omgeving. Zo werkte ik namens Berenschot onder meer aan de uitvoering van het grensoverschrijdende spooroptimalisatieproject Gent-Terneuzen.
Ik word enthousiast van deze ontwikkelprocessen met diverse stakeholders en begeleid werkgroepen en projectmeetings op een effectieve en prettige manier. Als senior consultant probeer ik uiteenlopende perspectieven en belangen bij elkaar te brengen tot een resultaat dat leidt tot 1+1=3 en waarmee de opdrachtgever verder kan. Mijn rol varieert van procesbegeleider tot strategisch adviseur of onderzoeker.
In mijn opdrachten onderscheid ik mij door mijn doelgerichtheid, ondernemende geest en betrokkenheid. Ik ben in staat complexe zaken simpel te maken en in een heldere structuur te gieten, met oog voor verschillende belangen.
Ik heb een academische achtergrond in International Business & Management (BSc, Rijksuniversiteit Groningen) en Political Economy (MA, University of Manchester).
Bedrijven binnen de Nederlandse defensie-industrie zijn kwetsbaar door de afhankelijkheid van kritieke grondstoffen en materialen. Het mitigeren van de risico’s rond de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van kritieke grondstoffen en materialen is noodzakelijk. Daarbij staan internationale samenwerking, technologische innovatie, en versterking van Europese waardeketens centraal. Dat concludeert Berenschot op basis van onderzoek uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.
De Transport & Logistiek is een cruciale schakel in de Nederlandse economie. De sector draagt bijvoorbeeld sterk bij aan het verwezenlijken van de verduurzamingsambities, waarbij innovatie in transport en logistieke ketens al aanzienlijke efficiencyresultaten heeft opgeleverd. Toch blijven bedrijven worstelen met goede investeringsopties.
De Russische invasie van Oekraïne eind februari heeft grote impact op tal van Europese dossiers. Zo wil de Europese Commissie ervoor zorgen dat Oekraïne de status van EU-kandidaat krijgt.
De arbeidsmarkt is belangrijker dan ooit, in alle sectoren van de Nederlandse economie. Dit blijkt uit het Berenschot Strategie Trendsonderzoek uitgevoerd onder 541 directeuren en bestuurders in Nederland. Ook duurzaamheid is in toenemende mate onderwerp van gesprek in de boardrooms en wordt meer en meer ingezet om het onderscheidend vermogen van de organisatie te vergroten. “Qua bewustzijn van hun impact op de samenleving lijkt bij bedrijven een kantelpunt te zijn bereikt.”
Qua bewustzijn van hun impact op de samenleving lijkt bij bedrijven een kantelpunt te zijn bereikt. Konden directies zich tot voor kort beperken tot het delegeren van rapportages aan gespecialiseerde medewerkers, nu is duurzaamheid Chefsache geworden. Met andere woorden, duurzaamheid is doorgedrongen tot de kern van het strategieproces.
Een adequate materialiteitsmatrix communiceert de focus van het duurzaamheidsbeleid van een organisatie. Het biedt een overzicht van de hoog-materiële duurzaamheidsthema’s – essentiële thema’s die er werkelijk toe doen – waaraan de organisatie in haar handelen prioriteit geeft.