Ik ben een gedreven en resultaatgerichte adviseur met ruime ervaring binnen de publieke sector op diverse vlakken van bedrijfsvoering. Mijn kracht ligt in het leggen van de verbinding tussen operationele, tactische en strategische zaken en mensen enthousiast krijgen om mee te werken aan verandering. De meeste energie krijg ik wanneer ik een probleem kan begeleiden van analyse tot uiteindelijke implementatie.
Ik ben al jaren gespecialiseerd in informatiebeveiliging en privacy. Het spanningsveld tussen primair proces en informatiebeveiliging/privacy vind ik ontzettend interessant. Hoe zorg je dat je je informatie veilig houdt en de juiste invulling geeft aan privacy zonder de medewerkers in het primair proces daarbij te frustreren. Daar help ik organisaties graag bij!
Als adviseur ben ik verbindend, pragmatisch en gedreven. Mijn drijfveer is continue verbetering. Ik bereik mijn resultaten door haalbare en concrete resultaten te formuleren, door te zetten bij tegenslag en goed te communiceren met mijn omgeving.
In een tijd waarin digitale dreigingen zich in rap tempo ontwikkelen, is het cruciaal voor (overheids-) organisaties om de veiligheid van hun informatiesystemen te waarborgen. De Europese Netwerk- en Informatiebeveiligingsrichtlijn (NIS2) legt daarom strenge eisen op aan de Europese landen én individuele organisaties in belangrijke en essentiële sectoren (waaronder overheid en zorg) om hun digitale infrastructuur te beschermen. De NIS2 zal van toepassing zijn op meer sectoren maar ook impact hebben op organisaties die al onder de huidige NIS-richtlijn vallen. De NIS2-richtlijn zal naar verwachting eind dit jaar geïmplementeerd worden in nationale wet- en regelgeving.
Eén van de grootste zorgen voor ziekenhuizen zijn mogelijke incidenten in het digitale domein, zo blijkt uit het promotieonderzoek van Marlous Verheul (Berenschot) naar de impact van corona op planvorming in ziekenhuizen. Zij was op 22 november een van de sprekers tijdens de netwerkochtend rond crisismanagement in ziekenhuizen, georganiseerd door Berenschot in het Van der Valk Hotel Utrecht. Daar discussieerden crisis-, OTO- en calamiteitencoördinatoren van organisaties uit heel Nederland over de voorlopige resultaten van dit onderzoek.
Organisaties worden continu blootgesteld aan allerlei dreigingen en risico’s, die impact kunnen hebben op tal van terreinen, zoals medewerkers, materieel, informatiesystemen of gebouwen.
Om in beeld te brengen welke organisatiekenmerken het risico op een cyberincident beïnvloeden, is bij Nederlandse zorginstellingen onderzoek gedaan naar cyberincidenten.
Als onderwijssector met duizenden schoolbesturen de volgende stap zetten in informatiebeveiliging en cybersecurity. Bepalen wat daarvoor nodig is op korte en lange(re) termijn. Prioriteiten aanbrengen en aangeven in welke samenhang activiteiten moeten worden uitgevoerd. Kennisnet gaf ons de opdracht deze ambitie uit te werken en om te zetten in concrete activiteiten, inclusief financiële onderbouwing.