Ik ben gespecialiseerd in veiligheidsvraagstukken en de rol van burgemeesters bij handhaving van de openbare orde en veiligheid. Ik adviseer (lokale) overheden en samenwerkingspartners hoe met strategische en beleidsmatige opgaven rond veiligheid om te gaan. Dat doe ik op basis van jarenlange ervaring met onderzoek naar en onderwijs in complexe veiligheidsvraagstukken, waaronder: integraal veiligheidsbeleid, burgemeestersbevoegdheden, reorganisatie van het Nederlandse politiebestel en de bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit. Ik ben bedreven in interdisciplinaire analyse van uiteenlopende risico’s voor de veiligheid van gemeenten en inwoners. Mijn werkwijze kenmerkt zich door partijen te verbinden op de inhoud met een scherp oog voor de politieke, strategische en organisatieontwikkelingen die ertoe doen.
Nadat een maand geleden bekend werd wie de nieuwe gemeenteraadsleden gaan worden in Nederland, zijn intussen de coalitieonderhandelingen in volle gang. Gemeenteraadsleden wacht een gewichtige taak als volksvertegenwoordiger, onder meer op het vlak van lokale veiligheid.
De digitale snelweg is – zeker tijdens de coronapandemie – op vele manieren een uitkomst gebleken. We werken, recreëren, socializen en regelen zaken massaal online. Daarmee is voor veel mensen de offline wereld onlosmakelijk verbonden geraakt met de online leefwereld.