Vanuit deze visie streef ik in ieder project naar kwaliteit. Met een achtergrond in de gezondheidseconomie, beleid en recht richt ik mij met een multidisciplinaire blik op complexe vraagstukken richting een kwalitatief en betaalbaar zorgstelsel.
Als junior adviseur bij Berenschot houd ik mij met name bezig met beleidsevaluaties (op het snijvlak van ‘Ontregel de zorg’ en ‘de Juiste Zorg op de Juiste Plek’), organisatorische vraagstukken, benchmarking, kostprijzen en bedrijfsvoering, aangezien deze bij uitstek een multidisciplinaire aanpak vergen.
Begeleiding verandert, zo ook de maatwerkvoorziening binnen de Wmo. Kregen kwetsbare mensen in de wijk voorheen persoonlijk en individueel hulp, nu richt begeleiding zich steeds meer op de context van deze mensen en herstel van zelfstandigheid. Ook ouderen kunnen niet langer alleen worden gezien als een groep kwetsbare mensen wier capaciteiten achteruitgaan. Bovendien willen zij ook zelf zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Maar hoe organiseer je als zorgaanbieder toekomstbestendige begeleiding, rekening houdend met deze ontwikkeling? En wat betekent dit voor begeleiding aan ouderen? Voor KwadrantGroep heeft Berenschot deze vragen beantwoord en de afdeling individuele begeleiding gereorganiseerd naar ouderenbegeleiding.
De beoogde marktwerking rond de verstrekking van hulpmiddelen in de zorg heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan reglementen en daardoor tot een ingewikkeld proces. Reden voor het Ministerie van VWS en Zorgverzekeraars Nederland om in juni 2022 Berenschot de opdracht te geven om te onderzoeken of uniformering van de hulpmiddelenreglementen mogelijk is. Conclusie: hulpmiddelen mogen en kunnen geüniformeerd worden, óók met inachtneming van de kaders van de Mededingingswet.