Dat doe ik door u te helpen met het evalueren van de huidige organisatie, begeleiden bij ontwerptrajecten en ondersteunen bij het implementeren van een nieuwe organisatie. Niet van achter een tekentafel, maar samen met de betrokkenen in uw organisatie.
De uitdaging hierbij is om alle facetten (zoals omgeving, medewerkers en strategie) op gestructureerde wijze met elkaar te verbinden. Iedere organisatie is immers anders en vraagt daarom om een ontwerp dat daarbij aansluit. Bij Berenschot werk ik met collega’s die vrijwel allemaal expert zijn. Daardoor zijn wij in staat om u tijdens de gehele transitie te ondersteunen met de nodige expertise.
Naast mijn werk bij Berenschot ben ik triathleet. De gemene deler met mijn werk is de gedrevenheid om (met de laatste wetenschapschappelijke inzichten in de achterzak) tot optimale prestaties te komen.
In deze podcast onderzoeken we de toekomst van werk en organisaties. Elke aflevering gaat in op een ander onderwerp dat te maken heeft met het transformeren van organisaties en het ontwikkelen van mensen.
Een purpose, ofwel de hoofddoelstelling van een organisatie, krijgt de laatste jaren in de literatuur steeds meer aandacht. En terecht, gezien het grote belang van het concept. Toch zijn veel organisaties zich vaak niet bewust van de positieve en negatieve consequenties van het actief najagen van een purpose.
Krapte op de arbeidsmarkt is voor veel organisaties hét thema voor 2022. Als je er vanuit gaat dat je het talent dat je nodig hebt, simpelweg niet meer kan krijgen, wat doe je dan?
Frédérique Spannenburg gaat in gesprek over operational excellence met Pieter Theeuwes, die een verbeterteam heeft opgezet die verantwoordelijk is voor de verbeteragenda van HartingBank en de realisatie daarvan. HartingBank levert, beheert en onderhoudt zorghulpmiddelen voor zorgorganisaties. En met Hans Schotel, adviseur bij Berenschot.
In deze aflevering van Berenschot ToekomstPraat hebben we het met Henny Corten van Havenbedrijf Amsterdam over het begrip wendbaarheid. We gaan in op de kenmerken van een wendbaar organisatieontwerp. Waarom willen organisaties wendbaarder worden en hoe zorg je ervoor dat je blijvende verandering realiseert?
Bij de Zonnebloem zijn vrijwilligers onmisbaar. Zij helpen om de missie van deze vereniging te realiseren. Nog belangrijker is dat zij als leden bepalen wat het nationaal bureau doet. Deze beroepsorganisatie ondersteunt de vrijwilligers, zodat zij mensen met een handicap of ziekte kunnen helpen. In 2017 liep dit mis. Ineens was het geld op en moest er gedwongen bezuinigd worden. Dat raakte aan het vertrouwen van de leden in het nationaal bureau, in de organisatie. Hoe had dit kunnen gebeuren?
Om te kunnen overleven in een wereld die steeds in beweging is, is een wendbare organisatie van groot belang. Doe de agile scan en kom erachter hoe wendbaar uw organisatie is ingericht. Binnen drie minuten weet u op welke onderwerpen uw organisatie goed scoort en waar u nog kunt verbeteren.